Късно в сряда (20 март), с полет през Германия, у нас

...
Късно в сряда (20 март), с полет през Германия, у нас
Коментари Харесай

Окован и под конвой: Рангел Бизюрев беше отведен в Криминална полиция в Пловдив

К ъсно в сряда (20 март), с полет през Германия, у нас беше върнат Рангел Бизюрев, главният обвинен за убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Бизюрев прекара нощта в арест в София. А от през днешния ден по обяд към този момент е в постройката на Криминална полиция в Пловдив, където тече неговият разпит.

Бизюрев дойде към 10:30 ч. под ескорт и при засилена полицейска защита. На влизане 30-годишният мъж резервира безмълвие пред публицистите, съобщи.

Още с идването прокуратурата му връчи персонално обвиняването за убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Бизюрев досега беше упрекнат задочно, защото се укриваше в чужбина 8 месеца след убийството.

Неговите показания са основни, с цел да се разбере какво тъкмо се е случило във съдбовния 20 юли предходната година в Цалапица, за какво се е стигнало до убийството и каква е била ролята на арестуваните близнаци Борислав и Валентин Динкови.

Срещу Бизюрев е повдигнато обвиняване за тежко съзнателно ликвидиране, осъществено с особена свирепост. Ако бъде приет за винове, го грози пожизнен затвор. 

Очаква се още през днешния ден прокуратурата да изиска от съда да му наложи най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража ”.

„ Неговото идване в България го чакаме от много дълго време. Първо, с цел да бъде разпитан като очевидец по делото против братята Динкови. На сегашния стадий то е по-болният въпрос - дали ще продължи и по какъв начин ще продължи. Възможно е да се съберат данни, че те са взели участие в самото ликвидиране. На последващо място е значимо Рангел да бъде разпитан по досъдебното произвеждане в Окръжна прокуратура за убийството, по което той е обвинен. Надяваме се да бъде изработен новият следствен опит с негово присъединяване, да бъде посочено мястото, където е погубен Митко, да бъде посочен механизмът, по който това се е случило ”, съобщи юристът на фамилията на Димитър Малинов - Антоанета Николова.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР